foto: NBS (virsseržants Aleksejs Oņegins)
FOTO: Nacionālo bruņoto spēku parāde pulcē prāvu pulku skatītāju Rēzeknē
Novadu ziņas
2024. gada 4. maijs, 16:46

FOTO: Nacionālo bruņoto spēku parāde pulcē prāvu pulku skatītāju Rēzeknē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Atzīmējot Latvijas neatkarības atjaunošanas 34.gadadienu, 4. maijā Rēzeknē norisinājās Nacionālo bruņoto spēku diena, kurā norisinājās arī militārā parāde.

Pasākums sākās plkst. 9.00 ar dievkalpojumu Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē, bet pulksten 11.00 pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" notika Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde. Parādi papildināja aviācijas pārlidojumi un to tiešraidē bija iespējams vērot Latvijas Televīzijā.

Pēc parādes no plkst. 11.00 līdz 16.00 stāvlaukumā pie Kultūras nama bija iespējams aplūkot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību spēju tehnikas displejus, savukārt Rēzeknes 2.vidusskolas stadionā līdz plkst.16.00 varēs aplūkot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību spēju informatīvos stendus un Valsts robežsardzes vienības kinologu paraugdemonstrējumus.

Festivāla parkā līdz plkst.16.00 norisinājās mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bija iespēja apmeklēt Zemessardzes rekrutēšanas stendu, kā arī notika speciālo operāciju spēku paraugdemonstrējums, Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas un Valsts robežsardzes kinologu suņu paraugdemonstrējumi. Tāpat arī bija iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra defilē programmu.

Plkst. 13.00 Rēzeknes Olimpiskā centra futbola laukumā sākās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas un Rēzeknes pašvaldības komandas sadraudzības spēle futbolā.

Plkst. 13.00 Rēzeknes Olimpiskā centra futbola laukumā notika sadraudzības spēle futbolā starp NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas un Rēzeknes pašvaldības komandām.

Plkst. 15.00 Latgales vēstniecībā "Gors" notiks Zemessardzes orķestra un Amerikas Savienoto Valstu Gaisa spēku Eiropā orķestra koncerts.

Jau tradicionāli 4. maijā Nacionālie bruņotie spēki rīko militāro parādi kādā no Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Pērn tā notika Vidzemē, Alūksnē, bet šogad šo īpaši nozīmīgo un vēsturisko Latvijas valsts svētku pasākumu uzņemt ir gods Latgalei, pilsētai Latgales sirdī - Rēzeknei.

Nacionālo bruņoto spēku dienas organizēšanu kādā no Latvijas novadu centriem aizsardzības nozare uzsāka 2012. gadā, lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18. novembrī Rīgā.