foto: Shutterstock
Ierodoties uz bērēm, atklājas, ka kaps ir aizbērts
close-up shot of a man's hand digging with a shovel in the ground
Sabiedrība
2024. gada 3. maijs, 18:34

Ierodoties uz bērēm, atklājas, ka kaps ir aizbērts

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kādās bērēs lauku kapsētā piedzīvota ļoti nepatīkama situācija – aizgājēja tuvinieki atklāja, ka iepriekšējā dienā izraktais kaps ir aizbērts.

Andra Mihelsone “Facebook” raksta: “Jāsaka kā vienā no J. Streiča filmām – “Un tas notiek Kurzemē!” Mūžībā aizgāja mans  krusttēvs, bēres paredzētas viņa dzimtajā pusē, lauku kapsētā pl. 12.00 (2. maijā – Red.).” Par bēru ceremoniju rūpējās apbedīšanas birojs “Tāle” no Tukuma.

Laimīgas sakritības dēļ gan “Tāles” divi darbinieki, gan tuvinieki aizbraukuši uz kapsētu 45 minūtes ātrāk. Tur viņus sagaidīja šokējošs skats. “Vakar vakarā apbedīšanas biroja darbinieku saliktās eglītes un skuju ceļš bija novākts. Un vēl trakāk – izraktais kāps aizbērts! Cepure nost darbinieku priekšā! Operatīvi sazinājās ar priekšniecību, saka labot nodarīto, divatā raka kapu, ar rokām plūca egļu zarus un skrēja, meklēja dēļus, kas arī bija aiznesti!” turpina Mihelsone.

Puiši runājuši, ka tas varētu būt konkurentu roku darbs. Tajā pašā dienā plkst. 14.00 bijušas bēres blakus miestiņā, un tur piedzīvota tāda pati situācija.

“Šokējoši jau ir tas, ka tie ir mūsu pašu cilvēki, latvieši, kas viens otram nodara tādas sāpes, neciena viens otru. Tādā dienā, kad tāpat sāp sirds un vēl, lūk, kā var atļauties...” raksta Mihelsone, sakot paldies “Tāles” puišiem, ka palīdzēja to pārdzīvot.

Tēmas