foto: Jelgavas valstpilsētas pašvaldība
 Jelgava izcīna 15 medaļas airēšanas čempionātā
Jelgavas ikgadējais tradicionālais Pavasara kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā.
Novadu ziņas
2024. gada 4. maijs, 10:24

Jelgava izcīna 15 medaļas airēšanas čempionātā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

1.maijā Jelgavā notika ikgadējais tradicionālais pavasara kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā. Tas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāts garajās distancēs.

Šogad sacensības apmeklēja 150 sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, un pa vienam dalībniekam no Lietuvas un Somijas. Par Latvijas čempiona titulu sacentās gan vīrieši, gan sievietes, juniori un juniores. Vecuma kategorijā 16-17 gadi piedalījās visvairāk dalībnieku, vairāk nekā 30. 

No Jelgavas dažādās vecuma grupās piedalījās airētāji no Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS), Jelgavas smaiļošanas un kanoe airēšanas sporta kluba “KC” un airēšanas kluba “Zemgale”, izcīnot 15 medaļas. Leģendārā smaiļotāja Aleksandra Avdejeva ceļojošo balvu šoreiz izdevās iegūt Limbažos trenētam ukraiņu sportistam Danilo Michudam.

Jelgavas Pavasara kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā.

1.maijā Jelgavā notika ikgadējais tradicionālais Pavasara kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā. Tas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāts garajās distancēs.

gallery icon

Sacensības notika apkārt Pasta salai. Lielupes lielā straume apgrūtināja boju izvietošanu un radīja bīstamus apstākļus sportistiem pagriezienu veikšanā ap boju.

“Tāpēc rūpēs par drošību šogad trase veda apkārt Pasta salai – starts visiem bija pie airēšanas bāzes Pasta salā, un trase veda pa Lielupi dzelzceļa tilta virzienā, apkārt Pasta salai un pa Driksu caur kanālu atpakaļ uz finišu pie bāzes,” stāsta Jelgavas pašvaldības ziņām sacensību organizatoru pārstāve Maija Actiņa.

Sacensības tika organizēja Jelgavas smaiļošanas un kanoe airēšanas sporta klubs “KC” sadarbībā ar Jelgavas pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un Latvijas Kanoe federāciju.