foto: Ieva Čīka/LETA
Gulbenes novadā notverts naudas viltotājs
Viltota 50 eiro banknote.
112
2024. gada 25. aprīlis, 16:11

Gulbenes novadā notverts naudas viltotājs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Par viltotas naudas izplatīšanu Gulbenes novadā aizturētas vairākas personas, norāda Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Aprīlī amatpersonas Ziemeļvidzemē konstatējušas vairākus gadījumus, kad kāds vīrietis veikalā par pirkumu mēģinājis norēķināties, izmantojot viltotu 50 eiro banknoti. Par šiem gadījumiem sākti deviņi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 192. panta pirmās daļas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Veicot izmeklēšanu, Valsts policija noskaidroja vairākas iesaistītās personas, no kurām divas tika aizturētas. Izmeklēšanas gaitā divas personas atzītas par aizdomās turētajām, bet divām personām piemērots statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. 1964., 1986., 1995. un 1996.gadā dzimušas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.