foto: AP/Scanpix
Ginters Steiners iesūdzējis tiesā "Haas" komandu
Iepriekšējais “Haas” vadītājs Ginters Steiners uzskata, ka komanda turpinājusi pelnīt no viņa vārda arī pēc līguma laušanas.
Citi sporta veidi
2024. gada 3. maijs, 05:01

Ginters Steiners iesūdzējis tiesā "Haas" komandu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Iepriekšējais “Haas” vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.

Attiecīgos dokumentus Steiners iesniedzis tiesā Ziemeļkarolīnā, ASV. Tiek apgalvots, ka “Haas” vairāku gadu garumā viņam nav izmaksājusi komisijas naudu, tādējādi pārkāpjot darba līguma nosacījumus. Darbu komandā Steiners beidza pagājušā gada izskaņā un vairs ar to nekādi nav saistīts.

Tāpat Steiners norāda, ka komanda jau pēc darba attiecību izbeigšanas turpinājusi pārdot līdzjutējiem paredzētās preces, uz kurām redzams viņa vārds un attēls. Tāpat arī aizvien izmantojusi viņa tēlu savā oficiālajā mājaslapā. Pēc viņa vārdiem, tas darīts bez viņa piekrišanas, kā arī viņam nav izmaksāti honorāri, kas pienāktos šādos gadījumos.

“"Haas F-1" izvēlējās neatjaunot Steinera kunga darba līgumu,” teikts tiesas dokumentos. “Tādas bija komandas tiesības. Taču "Haas F-1" ir izdarījusi to, uz ko tai nav tiesību. Tā atteikusies maksāt Steinera kungam to, ko tā bija parādā saskaņā ar viņa Darba līgumu. Daudzus gadus pieņemot priekšrocības, ko sniedza Steinera kunga reputācija, pieredze un dziļie sakari sportā, "Haas F-1" nevar izvairīties no naudas izmaksāšanas, ko Steinera kungs ir nopelnījis.”

Lai gan dokumentos sīki izklāstītas dažādas nianses, nav minēts, par kādiem nopelniem Steineram izmaksājama šī komisijas nauda. Pieļaujams, ka tas ir par sponsoriem, ko viņš piesaistījis komandai periodā no 2021. līdz 2023. gadam.

Tiesas dokumentos arī teikts, ka “Haas” guva milzīgu labumu no Steinera dalības “Netflix” seriālā “Drive to Survive”. Tur viņš kļuva par vienu no tā populārākajām figūrām, piesaistot komandai daudzus jaunus līdzjutējus. Steiners arī apgalvo, ka “Haas” turpināja gūt peļņu no viņa zīmola un tēla, lai gan pēc darba līguma laušanas tas vairs nebija atļauts.