foto: ZUMAPRESS.com
"Everton" pamatīgi ieriebj "Liverpool"; "Monaco" neļauj PSG tikt pie titula
"Everton" nebija uzvarējuši savās mājās "Liverpool" kopš 2010. gada.
Futbols
2024. gada 25. aprīlis, 12:28

"Everton" pamatīgi ieriebj "Liverpool"; "Monaco" neļauj PSG tikt pie titula

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Liverpūles "Everton" futbolisti trešdien Anglijas premjerlīgas mačā izcīnīja panākumu, principiālā pilsētas derbijā pārspējot "Liverpool".

"Everton" vienība savā laukumā ar 2:0 (1:0) guva panākumu pār "Liverpool". Mājiniekus 27.minūtē vadībā izvirzīja Džarads Brantvaits, kurš pēc pretinieku aizsargu neveiksmīgas saspēles tika pie bumbas un no tuvas distances raidīja to "Liverpool" vārtos. Savukārt otrā puslaika sākumā pēc 13 minūtēm mājinieku pārsvaru dubultoja Dominiks Kalverts-Luins, pārspējot viesu vārtsargu pēc stūra sitiena izspēles. "Everton" izdevās tikt pie uzvaras mājās pār "Liverpool" pirmo reizi kopš 2010.g ada.

Turnīra tabulā pēc 34 mačiem līdere ar 77 punktiem ir Londonas "Arsenal", "Liverpool" ar 74 ieņem otro vietu, bet trešajā vietā seko Mančestras "City", kas 32 spēlēs iekrājusi 73 punktus.

Tikmēr "Monaco" futbolisti Francijas čempionāta mačā izcīnīja uzvaru, kas neļāva nodrošināt Parīzes "Saint-Germain" (PSG) vienībai čempiontitulu piecas spēles līdz turnīra noslēgumam.

"Monaco" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Lille" un tika pie ceturtās uzvaras pēc kārtas. Vienīgie vārti mačā tika gūti 62. minūtē, kad Jusufs Fofanā soda laukumā apspēlēja viesu aizsargus un ar spēcīgu sitienu pārsteidza Lilles vienības vārtsargu.

Citā mačā PSG viesos ar 4:1 (2:0) pārliecinoši uzvarēja "Lorient". Pirmajā puslaikā pēc spēlētām 19 minūtēm parīziešus vadībā izvirzīja Usmans Dembelē, bet trīs minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Kilians Mbapē. Dembelē otrajā puslaikā pēc nepilnām 15 minūtēm otro reizi mačā izcēlās ar precīzu sitienu. Laukuma saimnieki guva vienīgos vārtus mačā 73.minūtē, kad PSG vārtsargu pārspēja Muhameds Bamba, taču pamatlaika pēdējā minūtē trīs vārtu pārsvaru viesiem atjaunoja Mbapē.

Pēc 30 spēļu kārtām PSG ar 69 punktiem ir līdere, bet otrajā vietā ar 58 punktiem atrodas "Monaco", kas par pieciem punktiem apsteidz trešās vietas īpašnieci "Brest".

Pērn 11. reizi par Francijas čempionvienību kļuva PSG, kas turnīra tabulā par vienu punktu apsteidza "Lens" vienību.