foto: Publicitātes
Kā svētku galdam pagatavot slaveno Velveta kūku? Ilzes Kupčas recepte
Ilze Kupča.
Slavenības
2024. gada 3. maijs, 15:15

Kā svētku galdam pagatavot slaveno Velveta kūku? Ilzes Kupčas recepte

Žurnāls "Kas Jauns"

Gatavojoties Latvijas valsts svētkiem, īpaši piedomājam, ko likt uz baltā galdauta. Lūk, televīzijas raidījuma "Svētku kūka" vadītājas un Latvijā pazīstamās kūku meistares Ilzes Kupčas piedāvātā recepte slavenajai Velveta kūkai!

Pamatne

1 paciņa (180–200 g) sviesta 
2 olas
300 g cukura
2 tējk. kakao
1 tējk. (15 g) cepamā pulvera
250 g miltu
150 ml kefīra
1 tējk. (10 g) sarkanās pārtikas krāsvielas

Krēms

500 ml svaigā siera
500 ml saldā krējuma
5 ēd.k. cukura

Dekorēšanai: ogas, ievārījums, šokolādes krēms

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olām, pievieno kakao, cepamo pulveri, miltus, kefīru, krāsvielu un saputo. Masu lej veidnē un cep 170–180 grādos apmēram 30 minūtes. No atdzisuša biskvīta ar formu izspiež aplīšus.