foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Luiss karaļnamā vēl nav paveicis to, ko sen izdarījis viņa jaunākais brālēns Ārčijs
Princis Luiss.
Slavenības
2024. gada 24. aprīlis, 06:46

Princis Luiss karaļnamā vēl nav paveicis to, ko sen izdarījis viņa jaunākais brālēns Ārčijs

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Velsas prinča Viljama un princeses Ketrīnas jaunākais dēls princis Luiss 23. aprīlī atzīmējis dzimšanas dienu. Neskatoties uz to, ka viņš jau ir sešus gadus vecs, Luiss vēl nav spēris kādu nozīmīgu soli karaļnama dzīvē, kāds ir aiz muguras viņa vecākajam brālim un māsai, un pat jaunākajam brālēnam Ārčijam.

Velsas prinča un princeses jaunākais bērns lielākoties tiek audzināts prom no sabiedrības uzmanības, lai gan pirmo reizi kopā ar vecākiem viņš fotogrāfijām pozēja jau uz slimnīcas kāpnēm vien dažu stundu vecumā. Taču princis Luiss ir piedalījies vairākos karaļnamam nozīmīgos pasākumos, to skaitā karalienes Elizabetes II valdīšanas platīna jubilejas svinībās, karaļa Čārlza kronēšanas ceremonijā un “Trooping The Colour” pasākumā pagājušajā gadā. Taču ir viens būtisks karaliskās dzīves atskaites punkts, kuru Luisam sešu gadu vecumā vēl nav izdevies sasniegt, lai gan viņa jaunākajam brālēnam princim Ārčijam, kurš dzīvo Amerikā, tas jau sen kā piedzīvots. Princis Luiss vēl nav devies nevienā aizjūras karaliskajā vizītē kopā ar vecākiem.

Princis Luiss uz Bakingemas pils balkona karaļa Čārlza III kronēšanas dienā

gallery icon

Lielāko daļu 2020. un 2021. gada bija spēkā ceļošanas ierobežojumi Covid-19 pandēmijas dēļ, kas izslēdza došanos uz ārzemēm, kad Luiss vēl bija pavisam mazs. Tomēr, kad prinča Harija un Meganas Mārklas vecākais bērns princis Ārčijs bija dažus mēnešus vecs, viņš devās līdzi vecākiem viņu karaliskajā vizītē uz Dienvidāfriku. Tas notika 2019. gadā. Ārčijs bija kopā ar vecākiem, kuri pildīja karaliskos pienākumus, un pat tikās ar arhibīskapu Dezmondu Tutu.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon

Luisa vecākais brālis princis Džordžs un māsa princese Šarlote savās pirmajās ārzemju vizītēs devās, kad abi bija ievērojami jaunāki par mazo brāli. Džordžs pirmajā tālajā ceļojumā devās, kad bija vien deviņus mēnešus vecs, un vecāki apmeklēja Austrāliju un Jaunzēlandi. Šarlote karaliskās vizītes debiju piedzīvoja 2016. gadā, kad 16 mēnešu vecumā pievienojās ģimenei Kanādas apmeklējumā.

Nav zināms, kad Luiss varētu doties savā pirmajā karaliskajā ārvalstu vizītē, taču pērn viņš pirmo reizi piedalījās karaļnamam nozīmīgā notikumā. Velsas prinča ģimene uz karaļa Čārlza III kronēšanas ceremoniju ieradās kopā ar visiem trim bērniem, šoreiz līdzi ņemot arī pastarīti Luisu.  

Viljams un Ketrīna ar bērniem atvadās no Kanādas

Viljams un Ketrīna ar bērniem atvadās no Kanādas

gallery icon


 Princis Luiss ir ceturtais rindā uz troni. Viņš nāca pasaulē 2018. gada 23. aprīlī Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā. Piedzimstot puisēns svēra 3,8 kilogramus. 11 nedēļu vecumā viņu kristīja kā Luisu Arturu Čārlzu. Kristību ceremonija notika Svētā Džeimsa pils karaliskajā kapelā, klātesot ģimenei un tuvākajiem draugiem. Velsas prinča un princeses jaunāko atvasi kristīja Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs.

Par godu Luisa sestajai dzimšanas dienai Kensingtonas pils izplatījusi jaunu Luisa fotogrāfiju, kuru uzņēmusi viņa mamma Velsas princese Ketrīna, kura šobrīd ārstējas no vēža. Pēc skandāla, ko izraisīja digitālās izmaiņas Mātes dienai veltītajā ģimenes fotogrāfijā, Kensingtonas pils apliecinājusi, ka šis attēls nav rediģēts. Velsas princis un princese ir ļoti pateicīgi par dzimšanas dienas vēlējumiem viņu dēlam, komentējis pils pārstāvis, norādot, ka attēls uzņemts Vindzorā “pirms dažām dienām”.