foto: Shutterstock
Aktīvistam Krievijā par kara komisariāta dedzināšanu piespriests 15 gadu cietumsods
Ilustratīvs attēls
Pasaulē
2024. gada 3. maijs, 19:32

Aktīvistam Krievijā par kara komisariāta dedzināšanu piespriests 15 gadu cietumsods

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijā aktīvistam piespriests 15 gadu cietumsods par mēģinājumu aizdedzināt kara komisariātu, protestējot pret Krievijas uzbrukumu Ukrainai, piektdien paziņojušas amatpersonas.

Habarovskas kara tiesa Krievijas Tālajos Austrumos paziņoja, ka Angels Nikolajevs notiesāts par terorismu. Viņš ielika rajona komisariāta logos divas pudeles ar uzliesmojošu vielu un aizdedzināja.

39 gadus vecais Nikolajevs tika notiesāts arī par to, ka sabojāja Krievijas karogus, kas bija uzklāti uz karā Ukrainā kritušo karavīru kapiem vietējā kapsētā, un par to, ka noņēma no autobusa pieturas un vairākiem transportlīdzekļiem simbolus, kas saistās ar Krievijas agresiju pret Ukrainā.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Krievijā ir pastiprinājušās represijas pret opozīcijas aktīvistiem, neatkarīgajiem žurnālistiem un valdības kritiķiem. Simtiem cilvēku ir izvirzītas apsūdzības krimināllietās par protestiem un izteikumiem, kuros nosodīts karš Ukrainā, un tūkstošiem cilvēku ir piespriesti naudas sodi vai administratīvie aresti.