foto: callum10robinson/Instagram
Tukša telts, pamests auto un telefons. Meksikā meklē pazudušus tūristus no Austrālijas
Publicitātes attēls.
Pasaulē
2024. gada 3. maijs, 12:17

Tukša telts, pamests auto un telefons. Meksikā meklē pazudušus tūristus no Austrālijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Meksikāņu policija arestēja trīs cilvēkus saistībā ar divu austrāliešu un amerikāņa pazušanu Kalifornijas pussalā Meksikā, vienā no valsts visbīstamākajiem štatiem.

Brāļi Džeiks un Kalums Robinsoni no Pērtas Austrālijas un amerikānis Džeks Kārters Rhoads kopš sestdienas došanās sērfot neesot atgriezušies, stāsta Robinsonu ģimene.

Izmeklēšana notiek Meksikas ziemeļrietumu piekrastē. Varas iestādes ir atradušas pazudušo tūristu pamestās teltis, transporta līdzekli un telefonu. Vietējie mediji ziņoja, ka tūristi pēdējo reizi tika manīti netālu no populāras kempinga vietas Punta Sanhosē, netālu no Ensenadas ostas pilsētas.

Ceturtdien Debra Robinsona pievērsa uzmanību 30 gadīgo dēlu pazušanai, ievietojot ierakstu lietotnē “Facebook”, aicinot sniegt informāciju par viņu atrašanās vietu. “Viņiem vajadzēja ierasties Rosario rezervētajā “Airbnb” pēc kempinga brīvdienās, bet viņi tā tur arī neieradās,” uzrakstīja Debora. "Kalums ir pirmā tipa diabēta slimnieks, tāpēc ir bažas par viņa veselību," viņa piebilda.

Galvenais Kalifornijas pussalas prokurore Marija Elena Andrade Ramireza ir apstiprinājusi, ka saistībā ar šo lietu ir nopratināta sieviete un divi vīrieši. Medijiem viņa ceturtdien izstāstīja, ka izmeklēšanas turpinās un izmeklētāji ir atraduši teltis un citus pierādījumus vietā, kur trīs vīrieši pēdējo reizi tika manīti.

Ar Austrālijas un Amerikas varas iestādēm tika sazināts saistībā ar krimināllietu, viņa piebilda un pabrīdināja, ka tika zaudēts vērtīgs laiks izmeklēšanas veikšanai, jo pagāja dažas dienas pirms oficiāli tika paziņots par trijotnes pazušanu.

Ensenadas drošības dienesta direktora operatīvais vietnieks žurnālistiem pastāstīja, ka ir atrasts arī " transportlīdzeklis un mobilais tālrunis, kas acīmredzot piederēja vienai no pazudušajām personām".

Austrālijas ziņu kanāli informējuši, ka atrastais telefons piederējis vienam no Robinsona brāļiem, un tas bija atrasts pie sievietes aizturētas saistībā ar izmeklēšanu. “ABC News” ziņoja, ka policija izmantoja Robinsona telefona GPS, lai uzzinātu tā atrašanās vietu. Papildus tika atklāts, ka aizturētās sievietes īpašumā ir bijušas arī narkotikas, un viņa ir romantiskās attiecības ar vienu no diviem aizturētajiem vīriešiem.

Ensenada atrodas aptuveni pusotras stundas brauciena attālumā uz dienvidiem no ASV un Meksikas robežas, un savu apstākļu dēļ skaitās par pievilcīgu vietu sērfotājiem. Taču Kalifornijas pussala ir pazīstama arī ar vardarbīgiem noziegumiem saistītiem ar vietējo narkotiku karteļu nemitīgajiem konfliktiem par ko ārvalstu valdības brīdina ceļotājus.