Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 10:33

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija draud Vašingtonai ar "iznīcinošiem triecieniem", ja notiks uzbrukums Krimas tiltam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

pirms 22 minūtēm
Krievu skolēni sūta skarbas kūkas krievu karavīriem

"Tādas Lieldienu kūkas nebiju redzējis.

Tie ir no Kurskas 58. skolas krievu skolēniem, kas nosūtīti krievu karavīriem frontē.

Uzrakstā ir norādīts - nogaliniet nacistus.

Tas patiesībā ir ļoti skumji."

pirms stundas
Atbalsti Ukrainas karavīrus

"Mūsu kaujas kaķis vēlas uzzināt, kāpēc jūs joprojām neesat atbalstījuši mūsu puišus no SOF... un neesat piedalījušies suvenīru izlozē no Ukrainas, lai palīdzētu mūsu karavīriem.

pirms stundas
"Putinam jāturpina minēt par tālāko Eiropas rīcību."

Polijas premjerministrs Radoslavs Sikorskis atklāj BBC: "Putinam jāturpina minēt par tālāko Eiropas rīcību."

Sikorskis atbalsta Makrona nostāju neizslēdzot Rietumu karaspēka klātbūtni Ukrainā, uzsverot, cik svarīgi ir saglabāt neprognozējamību, lai atturētu no Krievijas agresijas.

pirms 10 stundām
Vismaz 6 ievainoti Krievijas raķešu triecienā Harkivai

Krievijas spēki uzbruka civilam uzņēmumam Harkivā, ziņoja Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs.

Plašā ugunsgrēkā uz vietas izcēlās seši strādnieki, kuri tika ievainoti ar brūcēm un apdegumiem.

Vismaz 6 ievainoti Krievijas raķešu triecienā Harkivai.

Telegram ierakstā Harkivas apgabala gubernators Olehs Sinehubovs sacīja, ka cietis civiliedzīvotāju būve industriālajā rajonā.

pirms 10 stundām
Latvijas goda konsuls Ukrainā: Brīvība ir brīnišķīga lieta

Saruna ar subtitriem latviešu valodā:

pirms 11 stundām
Ukrainas prezidenta vakara uzruna

"Šorīt Oleksandrs Sirskis sniedza garu ziņojumu. Aizsardzības izlūkošanas priekšnieks ziņoja par mūsu frontes pozīcijām, mūsu vienību konkrētajām darbībām un konkrētām jomām. Esmu pateicīgs katram mūsu karavīram par izturību! Bija arī Ukrainas Aizsardzības izlūkošanas vadītāja Kirilo Budanova ziņojums. Mēs šobrīd apzināmies visus situācijas aspektus.

Mums visiem jāatceras, ka Krieviju var tikai piespiest atstāt Ukrainu vienu. Un tas notiks. Mūsu spēks to noteikti paveiks. Mūsu tautas spēks, mūsu militārais spēks, mūsu vienotības spēks ar pasauli, mūsu partneru spēks, mūsu diplomātijas spēks. Es pateicos visiem mūsu valsts komandā – manai komandai un mūsu partnervalstu komandām, kas jau šajās dienās strādā pie tā, lai jūnijā mēs visas pasaules valstis, kas augstu vērtē dzīvību, sasniegtu patiešām svarīgu politisko rezultātu.

Globālais miera samits notiks, un tam ir jāizdodas, lai arī kā viņi mēģinātu to izjaukt. Putins nevēlas mieru, viņš ir traks, un katru dienu viņa valsts kaut ko dara, lai to pierādītu. Un, lai pārvarētu šo ļaunumu, lai pārvarētu karu, mums ir vajadzīga maksimāla pasaules vienotība. Kopā mēs sasniedzam rezultātus.
 
Es pateicos visiem, kas cīnās un strādā mūsu valsts un tautas labā! Paldies visiem, kas ir kopā ar Ukrainu! Paldies visiem, kas mūs patiesi laikus un spēcīgi atbalsta!

Slava Ukrainai!"

pirms 11 stundām
Bradley IFV kājnieku kaujas mašīna kustībā

Bradley IFV kājnieku kaujas mašīna dienestā Ukrainas armijā ir jaunā kaujas misijā.

pirms 12 stundām
Krievijas tanka likvidēšana

Krievijas tanka munīcijas detonācija ar sekojošu tā tornīša gāšanu FPV trieciena rezultātā.

pirms 12 stundām
Krievijas tiesa Ukrainas karagūsteknim piespriež 18 gadus cietumā

Vladislavs Plahotņiks tika apsūdzēts par "dalību teroristu organizācijā" un "apmācību terorismam", jo viņš ir Azovas bataljona dalībnieks, kuru Krievija ir pasludinājusi par teroristu organizāciju.

pirms 13 stundām
Polija pauž solidaritāti Čehijai un Vācijai saistībā ar Krievijas kiberuzbrukumiem

"Polija, kas arī ir viens no APT 28 uzbrukumu mērķiem, stingri nosoda Krievijas organizāciju atkārtotās, nepieņemamās un kaitīgās darbības kibertelpā," teikts Polijas Ārlietu ministrijas oficiālajā paziņojumā.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".