112
2024. gada 15. maijs, 21:32

VIDEO: ventspilnieki satriekti par atkritumos atrastā zīdaiņa līķi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Svētdien, 12. maijā kāda sieviete Ventspilī atkritumu konteinerā pamanīja kaut ko biedējošu - viņai izlikās, ka atkritumos guļ jaundzimuša bērna līķis. Izsaucot likumsargus, šausminošais fakts apstiprinājās – kāds mēslainē Bangu ielā 61 bija izmetis neiznēsāta bērna mirstīgās atliekas, norāda "Degpunktā".

Bērna ķermenis tika atrasts Staldzenes stāvkrasta laukuma atkritumu konteinerā. Ziņa vēl nav paguvusi pāršalkt pilsētu, tomēr iedzīvotāju emocijas ir neviltotas - notikušais ikvienam šķiet šokējošs.

“Ventspilī ir tā kapsula, kur atstāt bērnu. [Degpunktā: Baby box?] Jā, slimnīcā. Kad es nesen biju tur aizgājis, man parādīja, kur ir,” stāsta Aleksandrs, kurš notikušajam nespēj rast skaidrojumu.

“Kas tie par cilvēkiem, mūsu laikos. Tas taču nav cilvēks, kas to darījis,” sašutusi ir Marija. 

Savukārt Aldonis, kurš dzīvo netālu, stāsta, ka stāvlaukums ir iecienīta jauniešu atpūtas vieta nakts vēlajās stundās. Viņš norāda, ka atkritumu konteineris atrodas nomaļā vietā, un izsaka minējumu, ka bērna ķermenis šeit varētu būt atvests no pilsētas.

Valsts policija ziņo, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Nozīmētas arī ekspertīzes, kurās tiks skaidroti zīdaiņa nāves apstākļi. Šobrīd likumsargi var tikai apstiprināt, ka bērniņš ir neiznēsāts. Saistībā ar notikuši Valsts policija lūdz sabiedrības palīdzību un aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par sievietēm, kuras bijušas gaidībās, taču kurām šobrīd aprūpē nav zīdainis. Iedzīvotāji aicināti informēt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai sūtot informāciju un videomateriālus e-pastā kanc@kurzeme.vp.gov.lv

Vairāk skaties video!