Prese man cenšas uzbraukt, ar labu joku atkal izcēlies Valsts prezidents
Sabiedrība
2024. gada 1. maijs, 09:22

Prese man cenšas uzbraukt, ar labu joku atkal izcēlies Valsts prezidents

Jauns.lv

"Es jau sen gribēju to pateikt: prese man cenšas uzbraukt," ar labu humora izjūtu atkal izcēlies Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, tviterī pajokojot par situāciju, piedzīvotu Rīgā pie gājēju pārejas.

Proti, Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis soctīklā X dalījies pieredzētajā, 30. aprīlī vadot auto: "Šodien uz gājēju pārejas īpaši piebremzēju, lai nenobrauktu purngalus @edgarsrinkevics un viņa miesassargiem! Prezidenta kungs, pirms ielas šķērsošanas pa kreisi un pa labi tāpat jāpaskatās! Arī miesassargiem..."

Jāteic, ne visiem ir tāda humora izjūta, kā prezidentam – izcēlusies sašutuma vētra, daudzi bargi nosoda Lībieti.
"Brauciet lēnāk un esiet uzmanīgāks pie gājēju pārejam un nebūs "īpaši" jābremzē, lai palaistu "pēkšņi" un "negaidīti" uz pārejas parādījušos tās lietotājus. Bērni arī var nepaskatīties, bet jūs būsiet pārsteigts un var arī neizdoties "īpaši" sabremzēties," atgādina X lietotājs ar segvārdu vides nepieejamības departaments.

Kaspars Škinčs secina: "Izskatās, neproti ceļu satiksmes noteikumus. Un publiski par to visiem atzinies." Jānis Lācis vaicā: "Ja tas nebūtu prezidents, tad nebremzētu, ja?"
"KiloCharlie” raksta: "Tas neveiklais brīdis, kad vēlies izcelties ar "jopta jopta, gandrīz pašu prezidentu nobraucu" pārvēršas apziņā, ka paša braukšanas kultūra ir redneka līmenī, kuri parasti pirms gājēju pārejām, sevišķi neregulējamām, piedod gāzi, jo saimnieks tak ir pilsētā."

Krišs Jānis piebalso: "Uz gājēju pārejas gandrīz notriec veselu baru ar cilvēkiem un tviterī šķendējas, ka gājējiem jābūt acīgākiem." Nauris: "Ja uz ceļa ir gājēju pāreja un pie tās stāv vai tās virzienā dodas gājējs, ir liela iespējamība, ka tas gājējs to gājēju pāreju šķērsos. Šitādu mantiņu pamēģini salikt, attīsta domāšanu un kognitīvās spējas."

Lietotājs, kas dēvējas kā Smērējamais siers Smaids, jautā "Tiesības čipsu pakā laimēji?" Agris Suveizda iesaka: "Izdariet labu darbu sabiedrībai un vairs pie stūres nesēdieties." Aivars Ju secina: "Nu redz! Varbūt vēl pēc pāris satikšanās ar prezidentu būsi gan noteikumus, gan braukšanu iemācījies..."

Labus vārdus Lībietis tikpat kā nav izpelnījies un spiests secināt: "Izrādās, ka ar vienu nevainīgu tvītu pusstundas laikā var kļūt par nepieredzējušu autovadītāju un satiksmes noteikumus nezinošu briesmoni... Labi, ka vismaz @edgarsrinkevics nav zaudējis savu humora izjūtu!" Pārējo zināšanai Lībietis pievienojis saiti uz LVportāla rakstu, kur aprakstīti gājēju pienākumi un tiesības, tostarp šķērsojot pāreju.

"Lai gan uz tās gājējiem ir priekšroka, satiksmes noteikumi skaidri nosaka: pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību. Proti, gājējiem jārēķinās, ka arī uz "zebras" nedrīkst iziet automašīnai degungalā, jo jebkuram transportlīdzeklim ir nepieciešams zināms laiks un attālums, lai nobremzētu," teikts rakstā.