foto: Publicitātes foto / Pexels
Bērni ir jāsargā no ilgstoša miega trūkuma
Bērni
2024. gada 8. maijs, 09:40

Bērni ir jāsargā no ilgstoša miega trūkuma

Reklāmas projekts

Miegs ir vitāli svarīgs kā bērna fiziskajai, tā arī mentālajai attīstībai. Par nelaimi, mūsdienās bērni guļ daudz mazāk, nekā tas būtu nepieciešams. Bērniem līdz 12 gadiem miegā ir jāpavada vismaz 11-12 stundas, bet no 13 gadiem ieteicamais miega ilgums ir 8 līdz 10 stundas. Diezgan bieži bērni nezināmu iemeslu dēļ nakts vidū mēdz mosties, un biežāk, nekā domājat, miega traucēklis var būt tik vienkāršs kā kairinoša vai neelpojoša auduma gultas veļa. Kvalitatīvam bērna naktsmieram būtiska ir kvalitatīva auduma, elpojoša gultasveļa.

Gultas veļas audumam ir būtiska nozīme

Lai bērns varētu izbaudīt kvalitatīvu naktsmieru, gultas veļas audums nedrīkst kairināt vai sutināt ādu. Visbiežāk bērnu gultas veļa tiek ražota no katūna – plāna, blīvi saausta un gaisa caurlaidīga dabīgas kokvilnas auduma. Izvēloties katūna gultas veļu, pasargāsiet mazuļa ādu no izsutumiem un kairinājuma. Katūna gultas veļai ir vēl kāda priekšrocība – tā mazāk krunkojas, tāpēc var uzlabot miega kvalitāti.

Ir pieejama arī citu audumu bērnu gultas veļa. Piemēram, satīna gultasveļa ir sevišķi viegla, tāpēc var būt noderīga karstajās vasaras naktīs. Ja satīna gultas veļa pieaugušo ādai nekaitē, tad viedokļi par bērnu satīna gultas veļu atšķiras – daži apgalvo, ka tas ir lielisks risinājums, kā vasaras naktīs pasargāt bērnu no karstuma izraisīta bezmiega, bet citi uzstāj, ka satīns nav pietiekami elpojošs. Pirms bērnu gultas veļas iegādes noteikti apsveriet to, kuram audumam dodat priekšroku un kurš būtu piemērotāks jūsu atvasei.

Tematiskie bērnu gultas veļas komplekti – bērnu iztēles veicināšanai

Bērnu uzmanību sevišķi piesaista dažādas krāsas un formas. Ir skaidrs, kāpēc bērnu gultas veļas dizaina izvēle ir plaša: no kvadrātu un svītru raksta līdz bērnu mīļākajiem multiplikācijas filmu varoņiem. Tas kalpo bērna iztēles attīstībai un ļauj mazajam ķiparam ar interesi gaidīt kārtējo vakara pasaku.

Tematiskie bērnu gultas veļas komplekti ir pieejami vairākos izmēros:

  • Bērnu gultas veļa 100x140 vai bērnu gultas veļa 135x100 būs piemērota pašu mazāko gultiņām.
  • Kad mazais jau ir paaudzies, jāizvēlas lielāka izmēra gultas veļa, un visbiežāk atbilstošā ir bērnu gultas veļa 140x200.

Bērnu gultas veļu ērti iegādāties arī tiešsaistē

Ja ir skaidri zināmi bērna gultas izmēri, palagu, virspalagu vai bērnu gultas veļas komplektu ērti varat iegādāties tiešsaistē.

Plašu bērnu gultas veļas klāstu piedāvā izplatītājs Nostra.lv, kura mājas lapā varēsiet atrast savam bērnam piemērotāko gultas veļu – piemērota auduma, atbilstoša izmēra un dizaina.