Pasaulē
2024. gada 9. maijs, 04:56

Vai visu acu priekšā nošauto Ekvadoras skaistumkonkursa finālisti slepkavām "nodeva" maltītes fotogrāfija?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pirms dažām dienām Ekvadoru šokēja bijušās skaistumkonkursa “Mis Ekvadora” dalībnieces, 23 gadus vecās Landijas Parragas Goiburo slepkavība tirdzniecības centra ēstuvē gaišā dienas laikā. Pastāv iespēja, ka sieviete neviļus pati norādījusi slepkavām savu atrašanās vietu, publicējot soctīklos savas maltītes fotogrāfiju.

Goiburo slepkavība notika 28. aprīlī. Šokējošā video no novērošanas kamerām redzams, ka 23 gadus vecā skaistule Landija Parraga Goiburo ēstuvē sarunājas ar kādu vīrieti. Tad viņa ierauga, ka pa durvīm nāk iekšā maskās tērpti uzbrucēji. Viens no noziedzniekiem pieskrien pie sievietes un izšauj, trāpīdams gan tieši 2022. gada skaistumkonkursa dalībniecei, gan vīrietim, ar kuru viņa sarunājās. Tikmēr otrs noziedznieks paliek sargāt durvis, pēc tam arī viņš izšāva uz gulošo sievieti, pēc tam abi slepkavas pameta notikuma vietu.

Kopumā sievietei trāpīja sešas lodes, viņa nomira nozieguma vietā. 

Vēlāk noskaidrojās, ka apmēram 20 minūtes pirms nāves Goiburo sociālajā tīklā “Instagram” saviem 173 000 sekotāju publicēja fotogrāfiju, kurā redzams ēstuvē pasūtītais no astoņkāja pagatavots ēdiens uz šķīvja, un ēstuves nosaukums ir pamanāms uz paliktņa.

Landija Parraga Goiburo un viņas publicētā ēdiena fotogrāfija (foto: soctīkli)

Policija izmeklē versiju, ka slepkavību pasūtīja narkotiku tirgoņa Leandro Norero ar iesauku “El Patron” (Boss) atraitne. Tiek apgalvots, ka Landija Parraga Goiburo bija intīmās attiecībās ar Norero, kurš centās noslēpt viņu sakaru.

Jāpiebilst, ka Landija Parraga Goiburo 2022. gada "Mis Ekvadora" skaistumkonkursā izcīnīja piekto vietu.

Skaistule, kurai sociālajos tīklos ir vairāk nekā miljons sekotāju un pieder sava sporta apģērbu līnija, 2023. gada decembrī nokļuva mediju uzmanības centrā. Kļuva zināms, ka viņas vārds ticis pieminēts Norero un viņa grāmatveža Helives Angulo sarakstē, vēsta “Ecuavisa”. “Ja mana sieva kaut ko par viņu uzzinās, ar mani ir cauri,” Norero izteicies Angulo. “Draugs, viņas vārds nekur nedrīkst parādīties. Citādi mana pasaule sagrūs.”

Skaistumkonkursa "Mis Ekvadora 2022" dalībnieces Landijas Parragas Goiburo dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon

Angulo ir viens no 50 kriminālvajātajām personām, izmeklējot valsts amatpersonu korupciju operācijā “Metastāze” (Caso Metástasis).

Norero telefonā izmeklētāji atrada Goiburo fotogrāfijas un pierādījumus par viņai pasniegtajām dārgajām dāvanām, ieskaitot lepnus apartamentus un automašīnas. Kaut arī Ģenerālprokuratūra pētīja Lendijas Parragas Goiburo finanses, viņu nekad nesauca pie atbildības, turklāt viņa nekad publiski nekomentējusi ne izmeklēšanu, ne savus sakarus ar Norero un viņa bandu, vēsta "The New York Post".

Norero zaudēja dzīvību Latakungas cietuma nemieros 36 gadu vecumā 2022. gada 3. oktobrī, kad apšaudē tika nogalināti 15 ieslodzītie. 2020. gadā gadiem Norero simulēja savu nāvi no Covid-19, taču likumsargiem izdevās viņu atrast un 2022. gada 25. maijā arestēt. Medijos vēstīja, ka Norero bija viens no Ekvadoras ietekmīgākajiem gangsteriem.

Pērn novembrī par Ekvadoras prezidentu kļuva Daniels Noboa, kurš apņēmās atbrīvot valsts pilsētas no bandu varas un atļāva pret noziedznieku grupējumiem ielās, kā arī kontroles pārņemšanai vardarbības pārņemtajos cietumos izmantot armiju.