foto: Google Maps
Ogrē mājas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi bīstamības dēļ
Draudzības iela Ogrē./Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2024. gada 7. maijs, 13:26

Ogrē mājas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi bīstamības dēļ

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Būvekspertu slēdzienā norādīts, ka ēka var neplānoti sagrūt, un tas ir apdraudējums cilvēku veselībai un dzīvībai. Šādu slēdzienu saņemot, nav cita risinājuma kā evakuēt cilvēkus no šīs ēkas, norāda vietvarā.

Ogres novada pašvaldība izprot iedzīvotāju neapmierinātību, taču būvekspertu slēdzienu, ka ēkas tehniskais stāvoklis var apdraudēt pat cilvēku dzīvību, vietvara nevarot ignorēt.

Pašvaldība informē, ka tiem iedzīvotājiem, kuriem nav kur pārcelties, ir jāvēršas ar iesniegumu domē, lūdzot piešķirt pašvaldības mājokli. Šajā gadījumā katrs pieprasījums tiks izskatīts paātrinātā kārtībā, skaidro pašvaldībā.

Ēku apsaimnieko SIA "Ēku projekti & pārvaldīšana".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ēku projekti & pārvaldīšana" apgrozījums 2022.gadā bija 39 566 eiro, zaudējumi - 2975 eiro. Finanšu rādītāji par 2023.gadu vēl nav publiskoti. Uzņēmums dibināts 2012.gadā, tā pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums pieder Mārtiņam Zukuram.