Runā Rīga
2024. gada 6. maijs, 08:57

Ķirsis par auto stāvvietu maksām Rīgā: atbraukušajiem cenai jābūt augstākai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Autostāvvietu tarifi Rīgā nemainīsies līdz 2027. gadam - tas izklausās labi, taču problēmas ar stāvvietām Rīgā ir ārkārtīgi lielas. Ne tikai Rīgas centrā, bet arī mikrorajonos ļaudis stāsta, ka reizēm nav kur novietot auto.

"Ja mēs paskatāmies uz stāvvietām, tad tur, protams, ir problēmas, jo pie noteiktas cenas veidojas piesātinājums. Mēs bieži redzam, ka A zonā nav kur novietot auto," TV24 raidījumā "Ziņu TOP. Rīga runā" atbild Rīgas dome priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

"Kā es pats redzu, ir jārada labvēlīgi apstākļi tiem, kas dzīvo Rīgā, lai viņi varētu lēti iegādāties abonementu un bez problēmām turēt savu auto galvaspilsētas centrā," saka mērs.

Atbraukušajiem cenai jābūt augstākai, jo viņi nebrauc uz Rīgu katru dienu. "Es domāju, ka mums noteikti uz to ir jāiet, bet tas ir jāskata kontekstā ar zemo izmešu zonu ietvariem līdz 2027. gadam, ko Ministru kabinets aicina darīt, lai mēs uzlabotu gaisa kvalitāti," teica Ķirsis.

foto: Īriss Sviklis/LETA
Atbraukušajiem cenai jābūt augstākai, jo viņi nebrauc uz Rīgu katru dienu, uzskata Ķirsis.

Lielākā mikrorajonu problēma ir tā, ka pagalmu dizains nav mainījies kopš padomju laikiem. "Ja šos pagalmus pārveidotu, tur būtu vieta lielākam skaitam automašīnu, bet tas ir iedzīvotāju privātīpašums, bet pašvaldība tur nevar aiziet un ieguldīt naudu privātajā zemē," saka Rīgas mērs.