foto: IPA/SIPA
Strautiņš rezultatīvākais otrajā zaudējumā pret Banki trenēto "Virtus"; Lomažam iespēja turpmāk tikt pie lielākas lomas
Artūrs Strautiņš uzbrukumā pret Itālijas basketbola leģendu Marko Belinelli.
Basketbols
2024. gada 14. maijs, 10:03

Strautiņš rezultatīvākais otrajā zaudējumā pret Banki trenēto "Virtus"; Lomažam iespēja turpmāk tikt pie lielākas lomas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš pirmdien guva 14 punktus Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla otrajā mačā, taču viņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" zaudēja Lukas Banki vadītajai Boloņas "Virtus", kuras pieteikumā bija Rihards Lomažs.

"Virtus" mājās uzvarēja 83:77 (18:14, 14:16, 29:24, 22:23) un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0. Strautiņš šajā mačā spēlēja 29 minūtes, realizēja divus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un visus septiņus soda metienus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Strautiņš bija rezultatīvākais savā komandā, bet uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Marko Belinelli, kurš realizēja visus 11 soda metienus.

Lomažs šajā mačā laukumā nedevās, tomēr tas jau tuvākajā laikā varētu mainīties, jo savainojumā iedzīvojās Latvijas izlases aizsarga konkurents uz minūtēm laukumā dāņu basketbolists Gabriels Lundbergs, kurš laukumu nespēja pamest paša spēkiem.

"Virtus" ar 22 uzvarām 30 spēlēs pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu, Trento "Dolomiti Energia", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nepalīdz Andrejs Gražulis, ar bilanci 15-15 - bija septītā, bet "Derthona" ar 14-16 pamatturnīru noslēdza astotajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".