foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva un publicitātes
Madara Biedriņa relaksē ar ēdienu, Agnese Zeltiņa ved dāmas uz Toskānu - pašmāju slavenību jaunie biznesi
Madara Biedriņa, Diāna Kubasova un Agnese Zeltiņa.
Slavenības
2024. gada 6. maijs, 06:14

Madara Biedriņa relaksē ar ēdienu, Agnese Zeltiņa ved dāmas uz Toskānu - pašmāju slavenību jaunie biznesi

Kitija Seržāne, Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Beidzamajos gados, šķiet, vairs nevar atkauties no dažādiem piedāvājumiem celt pašapziņu, apzināties savus mērķus, mācīties būt laimīgākiem, prasmīgākiem un veiksmīgākiem. Kā izrādās, šādam biznesam pievērsušās arī vairākas pašmāju slavenības.

Žurnāls "Kas Jauns" nolēma papētīt, kādus kursus, retrītus un laimes maratonus piedāvā mūsu zvaigznes.

Agnese Zeltiņa ved dāmas uz Toskānu

Par aktrises karjeru nekas vairs nav dzirdēts, rotu veikals darbojas vairs tikai internetā, nu klāt laiks jaunam projektam – Agnese Zeltiņa dāmām piedāvā elegantas brīvdienas septiņu dienu garumā villā Toskānā, Itālijā. Tur nu dāmas varēs ne tikai dzīvot smalkā villā, bet arī baudīt ēdienus, "Michelin" restorāna pavāra gatavotus, dalīties pieredzē, pārdomās, sarunās ar pārējām brīvdienu dalībniecēm par dažādām sieviešu tēmām. Brīvdienās atpūtniecēm arī būs iespēja doties uz vīna darītavu. Pati Zeltiņa brīvdienu retrītu raksturo kā “elegantu atpūtu dāmām”. Cik tad tāda grezna atpūta maksā? Gan mājaslapā, gan "Instagram" Zeltiņa norādīja, ka cena vienai personai ir 2222 eiro, taču jāņem vērā, ka, izņemot aviobiļeti, nekādi papildu izdevumi nav paredzēti.

Madara Biedriņa relaksē ar ēdienu

Bijušā basketbolista Andra Biedriņa sieva Madara tapusi par pavārmākslas eksperti. Un viņa aicina apmeklēt greznu gastronomisko retrītu Nurmuižā, kas pieder miljonāram Oļegam Fiļam. Ideja rīkot šādu gardēžu atpūtu esot radusies Fiļa līgavai Kristīnei Jelinskai. Interesentiem tiek piedāvātas divas naktis Nurmuižas pilī, četras ēdienreizes pēc Madaras Biedriņas speciāli izstrādātas ēdienkartes. Madara savu pavārmākslu esot pilnveidojusi, gan strādājot restorānā, gan pašmācības ceļā.

Šis vēderprieku retrīts gan nez kāpēc ir paredzēts tikai sievietēm. Papildus esot iespējams apmeklēt lekcijas par veselīgu uzturu, dzīvesveidu un farmakoloģiju. Savukārt ar personīgo treneri Zandu Zariņu-Rešetinu varēs uzlabot fizisko formu. Dalības maksa vienai personai te ir 420 eiro, bet divām – 700 eiro.

Liene Uresina turpina transformēt

Pretrunīgi vērtētās transformācijas un biznesa koučes Lienes Uresinas vārds līdztekus profesionālajai darbībai ir bijis saistīts arī ar dažādiem skandāliem. Liene plinti krūmos nav metusi un turpina piedāvāt cilvēkiem kursus, pasākumus un programmas, lai uzlabotu un mainītu dzīvi. Gudrību spektrs, par ko Liene stāsta un māca, ir visai plašs – sākot ar sevis motivāciju, noskaņošanu uz progresu un panākumiem, beidzot ar bagātības formulas izzināšanu, mērķu sasniegšanu. Kursi un retrīti pārsvarā sastāv no afirmācijām, manifestācijām un “prāta izmaiņām” ar akcentu uz to, ka, transformējot savu pasaules uztveri, var izmainīt likteni, kļūt veiksmīgāks, mīlētāks un bagātāks. Jāpiebilst, ka atsauksmes par Lienes kursiem un retrītiem ir ļoti dažādas…

Pārsvarā cilvēkus mazliet mulsina tas, ka Uresina par saviem kursiem un retrītiem prasa divsimt, trīssimt, sešsimt un pat tūkstoš eiro, lai gan “zināšanas, kas tiek tirgotas”, esot brīvi, bez maksas iegūstamas tiešsaistē. Savukārt pieejamos video no pasākumiem daudzas dalībnieces uzsver, ka Liene ir devusi dzinuli izprast savu problēmu sakni. Savukārt Liene pati nekautrējas atrādīt video no pasākumiem, un var redzēt, ka dāmas ne tikai apspriež tik nopietnas un iedvesmojošas tēzes kā “pamēģini sev noticēt un paskaties, kas notiks”, bet populāras popmūzikas pavadībā arī jestri uzdanco.

Un cik tad naudas Liene ir manifestējusi pati sev? "Lursoft" dati rāda, ka Jeļenai Uresinai simtprocentīgi piederošais uzņēmums "Progress and Grow Lifestyle Coaching" 2022. gadā apgrozījis 444 tūkstošus eiro, un SIA peļņa bijusi gandrīz 180 tūkstoši eiro. Tāpat pērn Jeļenas firma reģistrējusi pavisam jaunu elektroauto – "Porsche Taycan", kas ir, kā minimums, simts tūkstošu eiro vērts.

Ar koučošanu nodarbojas ne tikai Liene, bet arī viņas vīrs Osmans Uresins, kas vēl arī nenoguris reklamē vegāniska uztura priekšrocības un tirgo “unikālas jūras aļģes”. Un kā klājas ar to tirgošanu? Pēc "Lursoft" datiem, Uresinam simtprocentīgi piederošā SIA "Progress You", kas gan nodarbojas ar “citur neklasificētiem profesionāliem, zinātniskiem un tehniskiem pakalpojumiem”, aizpērn nav apgrozījusi pat ne apaļu eiro, strādājot ar 337 eiro lieliem zaudējumiem. Interesanti gan, ka pirms vegānisma sludināšanas un jūras aļģu tirgošanas Uresina bizness bija… kebabi. Pirms četriem gadiem tika likvidēta viņam daļēji piederošā "TurKebab Doner Production", kas 2018. gadā nebija apgrozījusi ne nieka, bet norādījusi gandrīz 80 tūkstošu eiro lielu peļņu.

Līga Rīdere gatavo dzemdībām

Arī mūziķe un daudzbērnu mamma Līga Rīdere paspējusi ielekt “kursu un retrītu fabrikas” vilcienā. Kursos, kuru cena svārstās no 35 līdz 55 eiro, Līga māca topošajām un jaunajām māmiņām pareizi vingrot, ēst un motivēt sevi, lai noskaņotu sevi uz “pareizā viļņa”. Papildus kursos tiek aizskarti arī aspekti, kas saistīti ar sievietes emocionālo un mentālo veselību.

Diāna Kubasova aicina kļūt par dievieti

Skaistumkaraliene, modele, uzņēmēja, labklājības, biznesa un naudas koučs Diāna Kubasova jau pāris gadu piedāvā sievietēm apgūt savu “Dievietes programmu”. Kursos viņa māca sievietes mīlēt un motivēt sevi sasniegt mērķus, lai varētu dzīvot, kā vēlies. Līdztekus Diāna arī ir piedāvājusi kursus, kas veltīti finanšu pratībai, investīcijām un uzkrājumu veidošanai. Bet viens no ierakstiem "Instagram" vēsta, ka Diāna plāno pārveidot "Dieviešu akadēmiju" par “veselības un labsajūtas skolu, aromātisko un ēterisko eļļu skolu, kā arī biznesa līderisma skolu”.