foto: Publicitātes foto
Riepu montāža - kas par to ir jāzina?
MMK Riepu serviss
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 7. maijs, 16:03

Riepu montāža - kas par to ir jāzina?

Reklāmas projekts

Pienākot sezonas maiņai, autovadītājiem nākas saskarties ar riepu maiņu. Ja tiek izmantots viens disku komplekts vai tiek pasūtītas jaunas riepas, jau ir nepieciešama profesionāla riepu montāža. Kā tiek veikta riepu montāža un kas par to ir jāzina, noskaidrosim tālāk rakstā.

Kas ir riepu montāža?

Riepu montāža ir process, kurā ziemas vai vecās vasaras riepas tiek aizstātas ar jaunām. Šis process ir svarīgs, jo no riepu stāvokļa lielā mērā ir atkarīga automašīnas drošība un vadāmība. Pareiza riepu montāža nodrošina to, ka jaunas riepas ( https://mmkserviss.lv/riepu-abc/vasaras-riepas/ ) tiek pareizi uzstādītas uz diskiem, pareizi balansētas un gatavas drošai ekspluatācijai uz ceļa.

Kā notiek riepu montāža?

  • Vispirms izvēlas atbilstošas riepas. Šeit ir svarīgi pievērst uzmanību riepu izmēriem, protektora tipam un sezonālajām īpašībām;
  • Riepu demontāža: Vecās riepas tiek noņemtas no diskiem, izmantojot speciālu tehniku un rīkus;
  • Pirms jauno riepu uzstādīšanas, diski tiek rūpīgi pārbaudīti uz bojājumiem un koroziju;
  • Jaunās riepas tiek uzstādītas uz diskiem, pārliecinoties, ka tās ir pareizi novietotas;
  • Pēc uzstādīšanas riepas jābalansē, lai novērstu vibrāciju un nodrošinātu vienmērīgu riepu nodilumu;
  • Riepu spiediena pārbaude: Pēc montāžas ir jāpārbauda riepu spiediens, kas ir svarīgs pareizai riepu darbībai un ilgmūžībai.

Riepu montāža ir svarīga Jūsu automašīnas uzturēšanas daļa. Pareizi uzstādītas un balansētas riepas nodrošinās labāku vadāmību, drošību un samazinātu degvielas patēriņu. 

Cik bieži jāveic riepu montāža?

Riepu montāžu ir ieteicams veikt vismaz reizi piecos gados, bet ideālā gadījumā - kad riepas sasniedz nolietojuma robežu.

MMK Riepu Serviss - profesionāla riepu montāža

MMK Riepu Serviss darbojas kopš 2013. gada, piedāvājot vairāk kā 80 000 riepas, tāpēc katrs klients var būt drošs, ka viņa auto tiks aprīkots ar labākajām riepām. Vairāk nekā 50 dažādu, gan Latvijā, gan pasaulē zināmu riepu ražotāju produkti - ikviens atradīs sev piemērotāko. 

MMK Riepu Serviss - riepu montāža un balansēšana izmantojot modernākās vācu, itāļu un amerikāņu iekārtas. Servisa darbinieki veic riepu montāžu jebkuram riepu izmēram no 12 līdz 22 collām, ieskaitot īpaši liela izmēra un tā sauktās Run Flat riepas. Vairāk informācijas var uzzināt mājas lapā www.mmkserviss.lv.