Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 10:33

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija vairs tik aktīvi neizmanto Krimas tiltu ieroču piegādei

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

pirms 19 minūtēm
Ukraiņi Hersonas apgabala kreisajā krastā iznīcina okupantu haubici

Iznīcināta Krievijas 152 mm haubice 2A65 Msta-B un divi novērošanas punkti pie okupētās Oļeški-Nečaive, Hersonas apgabala kreisajā krastā.

pirms 41 minūtes
Okupanti Ukrainā virs savām pozīcijām izvelk zvejas tīklus

Tādā veidā viņi cenšas nodrošināties pret FPV dronu triecieniem. Vai tas līdzēs?

pirms stundas
Krievu okupanti, zaudējuši cerības, likvidē paši sevi (18+)
pirms 2 stundām
Kadirovs fantazē, ka šomēness Krievijai būtu jāieņem Harkiva un Odesa

"Ir šakāļi, kas ir mūsu ceļā. Mums vajadzētu iemācīt šiem šakāļiem dzīvot normālu dzīvi. Tikai tad viņi ļaus mums normāli dzīvot," izteicās Kadirovs. Viņš Putina inaugurācijā intervijā stratēģiski rādīja tikai vienu savu sejas pusi.

Viņš piebilda, ka šomēnes Krievijai būtu jāieņem tuvākā teritorija - noteikti Odesa un Harkiva - un pēc tam jāpiespiež prezidentu Zelenskis parakstīt nepieciešamos papīrus.

pirms 2 stundām
Pēc lūgšanu dievkalpojuma patriarhs Kirils novēlējis Putinam valdīt līdz gadsimta beigām

"Lai Dievs jūs svētī, lai gadsimta beigas nozīmētu jūsu varas laika beigas. Jums ir viss nepieciešamais, lai ilgi un veiksmīgi kalpotu valstij."

Uzrunājot Putinu, patriarhs Kirils nepareizi izteicās un nosauca viņu par "Jūsu Augstību".

pirms 2 stundām
Džons Kērbijs ieteicis Putinam, kā kliedēt uztraukumu par Rietumu ieročiem

"Un, ja Putina kungs un Krievijas amatpersonas uztraucas par to, ka viņu karaspēkam Ukrainā uzbruks ar ieročiem no citām valstīm, tad visvieglāk ir savākt savu karaspēku un doties prom," paziņoja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

pirms 2 stundām
Putins ļoti vēlas justies kā impērijas "lielais cars"

Ceļā uz savu inaugurāciju viņš sarindoja visus Krievijas ļaundarus un piespieda viņus aplaudēt un viņam paklanīties.

Protams, viņš centās izlikties, ka tas ir pārsteigums un vispār viņš ir "pieticīgs onkulītis", taču īsto varaskāra vecīša sejas izteiksmi nevar noslēpt.

pirms 3 stundām
Ukraiņu trieciendronu operatori likvidē kārtējo okupantu, kurš mēģināja izlikties par mirušu
pirms 3 stundām
Vācijas EP deputāta birojā veikta kratīšana saistībā ar spiegošanas skandālu

Izmeklētāji otrdien pārmeklējuši vācu Eiropas Parlamenta (AP) deputāta Maksimiliana Krā biroju Briselē saistībā ar aizdomām, ka viņa palīgs spiegojis Ķīnas labā.

Krā palīgs, kurš tika aizturēts aprīlī un identificēts kā Dzjans G., tiek turēts aizdomās par Ķīnas opozīcijas pārstāvju izspiegošanu Vācijā un par informācijas par EP nodošanu Ķīnas izlūkdienestam.

Eiropas Savienības darbinieku sarakstā ir minēts Dzjans Guo, kurš ir Krā akreditētais asistents. Krā ir Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) galvenais kandidāts jūnijā gaidāmajās EP vēlēšanās.

pirms 3 stundām
Krievija stratēģiski pastiprina kodoldraudus

Krievija stratēģiski pastiprina kodoldraudus, lai manipulētu ar Rietumu politikas lēmumiem, tādējādi cenšoties atturēt no militārā atbalsta Ukrainai, norāda amerikāņu Kara izpētes institūts (ISW).

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".